Pagina's

zaterdag 5 oktober 2013

3 redenen waarom je je make-up moet verwijderen

waarschijnlijk heel herkenbaar: je komt terug van een feestje, maar je hebt geen zin om je make-up nog te verwijderen. wel doen! een enkele keer vergeten kan geen kwaad, maar als het dagelijks kost wordt het foute boel. drie redenen waarom je je gezicht moet reinigen voordat je gaat slapen.

rimpels
ken je de term schoonheidsslaapje? deze is niet voor niets in het leven geroepen, want je wordt namelijk slapend mooi. in de nacht herstelt je huid van alle schadelijke invloeden van buitenaf, zoals stress en stof. dit proces wordt overigens belemmerd als je nog make-up hebt. de huid krijgt dan namelijk onvoldoende zuurstof om te hertellen waardoor de huid snel verouderd en er rimpels ontstaan.

puistjes
om puistjes te voorkomen is het belangrijk om je gezicht te reinigen. make-up, zoals foundation, verstopt namelijk de poriën. de huid heeft namelijk zuurstof nodig en moet in de nacht goed kunnen ademen.

geïrriteerde ogen
als je mascara niet verwijderd, krijg je niet in een keer last van rimpels of puistjes. wel van geïrriteerde ogen. tijdens je slaap woel je namelijk met je hoofd op het hoofdkussen waardoor er af en toe make-up in je ogen terechtkomt met als gevolg jeuk en roodheid.

bron: www.lookx.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten